Welkom bij het SnowHookTeam

Wij zijn een team van ervaren mushers die veel plezier maken.

Calendar 2022 - 2023 Registration RODT-STVITH 2023

De eerste musher club

Aan het einde van de jaren 70, op een kleine besneeuwde weg in de Ardennen, kruisen 2 auto’s elkaar. Elkeen heeft op zijn bagagedrager een hondenslee. Beide bestuurders zetten zich aan de kant en ontketen tot hun grote verbazing dat ze samen dezelfde passie hadden namelijk het mushen.

over ons

Siberische husky de typische racehond, de snelste, meest wijdverspreide van de Noordse honden.

De Chukchi-bevolking in Noordoost-Azië ontwikkelde het ras dat nu bekend staat als de Siberische Husky. Zij zijn gedurende de jaren geëvolueerd als een sledehond voor deze nomadische mensen

 • Zij zien eruit als wolven.
 • Combineert kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.
 • Dit is een zeer actieve hond. Ze hebben voldoende dagelijkse lichaamsbeweging nodig, hetzij in de vorm van een lange jogging, wandeling of een lange run off-lijn in een veilige en afgesloten ruimte. Ze houden ook van trekken en genieten van koud weer.

De Alaskan Malamute is een hond met enorm veel vacht, hij is een riemtrekker van wereldklasse.

De Alaskan Malamute is vernoemd naar een Inuitstam in Alaska, de Mahlemuts. Het ras wordt al generaties lang gebruikt voor het trekken van sleden met zware vrachten. De alaska-malamute behoort tot de rasgroep poolhonden en oertypen en de sectie sledehonden.

De malamute is aanhankelijk, vriendelijk, lief voor kinderen, intelligent en eigenzinnig. De malamute is echter voornamelijk gefokt om te overleven en is een eigenzinnige hond die moeilijk kan worden afgericht. Zijn karakter is ingesteld om te overleven, ofwel: eerst ik, dan jij. Andere dieren worden als prooi gezien, de malamute heeft zijn overlevingsdrang nog diep in zich zitten net als zijn jachtinstinct.

 • Malamutes zijn vriendelijk en houden van mensen
 • Intensief bewegen per dag is noodzakelijk

Bijnaam de “Lachende Sammie”, de zachtaardige en extravert Samojeed houdt van zijn familie.

De Samojeed is afkomstig van de Samojedenvolkeren in Noord Rusland en Siberië. Hij valt op door zijn witte vacht die zachtjes over zijn rug kwispelend. Achter dat Arctische-pure uiterlijk schuilt een slimme, plezierige, energieke hond.

 • Hij is actief en vereist dagelijkse oefening
 • Zachtaardig en kalm
 • Onafhankelijke denker en kan koppig zijn

De legende zegt dat het Samojeed-volk werden verjaagd door andere stammen tot dat ze in een uitgestrekt land van sneeuw en ijs terechtkwamen. Ze leefden als nomaden, rendieren hoedend, geholpen door hun kundige honden, die ook sleeën trokken en in koude periodes werden ze ook wel gebruikt als ‘verwarmers’.

De Groenlandse hond, behorend tot de Scandinavische type keeshonden van het oertype.

De schofthoogte van reuen is minimaal 60 centimeter en van teven minimaal 55 centimeter. De Groenlandse hond heeft een dikke, dubbele vacht, met een zachte, dichte ondervacht. Ze komen voor in alle kleuren. Behalve de albino zijn alle kleuren toegestaan. Ze hebben vrij kleine, spits opstaande oren.

Deze hond kan beslist niet tegen eenzaamheid, maar hij is prima in zijn element met een soortgenoot bij hem en ze vinden het dan geen enkel probleem om samen in een buitenkennel te verblijven.

 • Groenlanders zijn echte werkhonden
 • heeft veel beweging nodig
 • Niet alleen rennen of spelen, maar ook het "echte" werk. In de winter voor een slee of een kar dus. Temperaturen boven 15 °C zijn hem al gauw te veel, dan is het beter hem op een koele plek met rust te laten en hem zo min mogelijk inspanningen te laten doen.

Canadian Eskimo dog

De Canadese eskimohond werd lang gebruikt als trekhond die lasten van 45 tot 80 kg kon trekken over afstanden van 15 tot 70mijl. Vaak werd hij ook gebruikt als jachthond door de Inuit jagers.

Team

Bart Smets

smets.b@outlook.com

Voorzitter

Gilbert Germen

kakayok323@gmail.com

Ere-voorzitter

Andre Van Steyvoort

secretariat.sht.mushforfun@gmail.com

Secretaris

Didier Rousseau

robodimar@skynet.be

tel: 0479454170

Finnacies

Dominique Milosevich

agnes.conreux@gmail.com

Sportverantwoordelijke

Contact

Loading
Your message has been sent. Thank you!